Miksi ja miten Tarot syntyi?

Siihen emme varmaa vastausta tiedä, voimme vain arvailla ja päätellä. Tänään Tarot -pakkaa käytetään apuna tulkinnoissa ja jossakin määrin myös ennustamisessa. Ihmiset haluavat ymmärtää itseään, etsivät ratkaisuja erilaisiin tilanteisiin ja myös tietoa mihin eri ratkaisumallit voivat johtaa.

Sama tarve synnytti Tarotin?

Ensimmäinen tiedossa oleva korttipakka tehtiin 1400-luvulla Pohjois-Italiassa Milanon herttuan Filippo Maria Viscontin hoviin. Visconti Sforza  –nimistä pakkaa on edelleen saatavana. Samoilta ajoilta löytyy ensimmäinen kirjallinen maininta korteista, jolloin on myös selvästi erotettu pelikortit ja Tarot-kortit toisistaan.  Molemmat olivat siis jo tuolloin omat kokonaisuutensa.

On hyvin oletettavaa, että ihmiset tuona aikana etsivät itseään ja yrittivät ymmärtää uutta maailmaa, jonka Euroopassa riehunut rutto ja  uskonsodat olivat jättäneet jälkeensä. Kirkko oli menettänyt valtaansa ja  renesanssi  toi mukanaan uudenlaisen vapauden tunteen. Tieteiden ja taiteiden kehitys antoi  toivoa paremmasta tulevaisuudesta.

Kortteja käytettiin toki myös pelikortteina. Nykyuskomusten mukaan olemassaolevaan pelikorttipakkaan liitettiin 22 valttikorttia ja näin muodostui nykyisen 78 kortin Tarot-pakan esikuva.

Kauniit, symboliset kortit

Korttien kuvitus on aina ollut taidokasta, täynnä yksityiskohtia ja symboleja.  Ennustamisen apuvälineinä kortteja alettiin käyttää 1700-luvulla ja ensimmäisen tulkinnan opaskirjan kirjoitti Jean Bapatiste Alliette vuonna 1783. Muutamia vuosia myöhemmin hän julkaisi uuden korttipakan, joka oli varta vasten tarkoitettu esoteeriseen käyttöön. Alliette on hyvin tunnettu Tarot-maailmassa nimellä Etteilla.

two people sitting during day

Ota yhteyttä

Kirjoita allaolevaan lomakkeeseen, kuinka voin auttaa